ΕΓΚΛΗΜΑ - Νεμέα: Ενημέρωση αγροτών, από την Χρυσή Αυγή για τα προβλήματα των αμπελοκαλλιεργειών

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η εκδήλωση που πραγματοποίησε ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή στην αίθουσα του Δημαρχείου της Νεμέας την περασμένη Παρασκευή. Η προσέλευση του κόσμου ήταν μαζική, ενδεικτική του κλίματος της αβεβαιότητας για το αύριο και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν πλέον οι Έλληνες αγρότες....



Θα ήταν σκόπιμο αρχικά, να αναφέρουμε εν συντομία το θέμα το οποίο αφορούσε η συγκεκριμένη εκδήλωση. Τις τελευταίες μέρες ήρθε μέσω συστημένης επιστολής στους αμπελοκαλλιεργητές της ευρύτερης περιοχής, μια ειδοποίηση η οποία αναφέρει ότι τα οινάμπελα που έχουν φυτευτεί μετά το 1998 θεωρούνται παράνομα (εξαιτίας της μη χορηγήσεως άδειας φύτευσης από τα μητρώα) και οι καλλιεργητές θα πρέπει είτε να προβούν στην εκρίζωσή τους, είτε να πληρώσουν πρόστιμο 1.200 ευρώ ανά στρέμμα. Αυτό βεβαίως συμβαίνει διότι οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που λυμαίνονται την εξουσία τα τελευταία 40 χρόνια, ουδέποτε ενδιαφέρθηκαν πραγματικά για τα συμφέροντα των Ελλήνων αγροτών και συστηματικά αμελούσαν την πρωτογενή παραγωγή. Απόδειξης αυτού είναι πως η Ευρωπαϊκή Ένωση είχε ήδη από το έτος 1984 ειδοποιήσει το ελληνικό(;) κράτος να συμμορφωθεί και να προσαρμοστεί αλλά… φωνή βοώντος εν τη ερήμω.

Ύστερα από τις αναλυτικές ομιλίες των Συναγωνιστών και βουλευτών της Χρυσής Αυγής Ευστάθιου Μπούκουρα και Δημητρίου Κουκούτση, αλλά και εκπροσώπου της Ε.Α.Σ. Νεμέας, πραγματοποιήθηκε ανοιχτός διάλογος με τους αμπελοκαλλιεργητές με σκοπό να μας μεταφέρουν μια άμεση και ξεκάθαρη εικόνα των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν. Αυτό που τονίστηκε εν κατακλείδι από τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, είναι ότι αποτελεί άμεσο στόχο η ανάπτυξη του αγροτικού τομέα και συνεπώς του πρωτογενούς τομέα παραγωγής, που αποτελεί τη μόνη εφικτή λύση για την ανάταξη της Εθνικής μας Οικονομίας. 

Η Χρυσή Αυγή μακριά από πολιτικαντισμούς και μικροκομματικές εντυπώσεις, καταθέτει προτάσεις και δηλώνει πως θα αγωνίζεται συνεχώς για αυτό που έχει οριστεί, δηλαδή να βρίσκεται στο πλευρό του Έλληνα μαχόμενη για τα δίκαια αιτήματά του.