ΕΓΚΛΗΜΑ - Συμμετοχή της Χρυσής Αυγής Καβάλας σε σύσκεψη φορέων για τα προβλήματα του κτηνοτροφικού κλάδου


Με πρωτοβουλία του Συνδέσμου Κτηνοτρόφων πραγματοποιήθηκε σύσκεψη φορέων στην αίθουσα συνεδριάσεων της Αντιπεριφέρειας Καβάλας, προ ολίγων ημερών, με σκοπό την ενημέρωση για τα σοβαρά προβλήματα και αδιέξοδα που αντιμετωπίζει ο κλάδος σε τοπικό -αλλά και σε εθνικό- επίπεδο. Στην παραπάνω σύσκεψη συμμετείχε, κατόπιν σχετικής ...

προσκλήσεως του Δ.Σ του Συνδέσμου, και η Τοπική Οργάνωση Καβάλας, την οποία εκπροσώπησαν το μέλος της Κεντρικής μας Επιτροπής συναγωνιστής Χρήστος Καπετάνιος μαζί με τον συναγωνιστή και πολιτευτή στο νομό Δημήτρη Γρίβα.

Αναλυτικότερα, η σύσκεψη ξεκίνησε με τον Πρόεδρο των Κτηνοτρόφων της Π.Ε Καβάλας, κ. Νίκο Δημόπουλο, ο οποίος διάβασε και ανέπτυξε με αναλυτικότατο τρόπο το σχετικό υπόμνημα αιτημάτων του Συνδέσμου, παρουσία Βουλευτών, εκπροσώπων τους, του Αντιπεριφερειάρχη και των Περ/κών Συμβούλων του, εκπροσώπων λοιπών κομμάτων, κτηνοτρόφων, αλλά και αγροτών της περιοχής. Στην συνέχεια ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των Βουλευτών και των κομματικών εκπροσώπων του νομού οι οποίοι, σε κάποιες στιγμές και εν μέσω μικροεντάσεων και αντιπαραθέσεων, περιορίστηκαν στις γνωστές γενικολογίες και στις κλασικές "δεσμεύσεις εξέτασης μετά προσοχής των προβλημάτων του κλάδου", με στόχο την επίλυσή τους.
Από την άλλη όμως, αίσθηση προκάλεσε η συγκεκριμένη πρόταση του συναγωνιστή Χ. Καπετάνιου προς τα μέλη του Συνδέσμου Κτηνοτρόφων της περιοχής να απευθυνθούν άμεσα στα τέσσερα δημοτικά συμβούλια της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας και να ζητήσουν την έγκριση έκδοσης ειδικών αδειών (υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις) συμμετοχής στις Λαϊκές Αγορές της περιοχής, χωρίς την υποχρέωση καταβολής εισφορών προς το Τ.Ε.Β.Ε (O.A.E.E), λόγω του ότι είναι απευθείας παραγωγοί και όχι έμποροι, με την παρατήρηση και υποσημείωση πως αν κάτι τέτοιο εγκριθεί από ένα δημοτικό συμβούλιο, θα ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα. Μετά το πέρας της συνεδρίασης, ακολούθησε ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των εκπροσώπων του Κινήματός μας και του Δ.Σ του Συνδέσμου Κτηνοτρόφων, σχετικά με τον πρακτικό τρόπο που θα μπορούσε να συνδράμει η Τοπική Οργάνωση στην επίλυση κάποιων εκ των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος σε επίπεδο Π.Ε. Καβάλας.