ΕΓΚΛΗΜΑ - Η Χρυσή Αυγή στη βουλή κινητοποιεί τον ανάλγητο κρατικό μηχανισμό


Από την ημέρα της εισόδου της στη βουλή η Χρυσή Αυγή είχε διαμηνύσει πως θα συνεχίσει και θα εντείνει το κοινωνικό της έργο, χρησιμοποιώντας τα μέσα που παρέχονται στα κόμματα του κοινοβουλίου προκειμένου να σταθεί αρωγός στις ανάγκες των Ελλήνων. Ο τομέας της δημόσιας Υγείας είναι από εκείνους στους οποίους η κρατική αναλγησία και ανικανότητα είναι εμφανέστατη, με άμεση συνέπεια την έλλειψη σοβαρού και οργανωμένου συστήματος παροχής υπηρεσιών υγείας στους Έλληνες πολίτες. Δεν είναι λίγες οι φορές που κινδυνεύουν ακόμη και ζωές λόγω της ...

αδιαφορίας που επιδεικνύει η πολιτεία για τον τομέα αυτό, αλλά και της δαιδαλώδους γραφειοκρατίας.
Μία τέτοια περίπτωση αποτελεί και αυτήν της 26χρονης Αναστασίας Τριανταφύλλου. Η νεαρή κοπέλα παρουσίασε κατά τη διάρκεια των σπουδών της σοβαρά προβλήματα υγείας εξαιτίας μία σπάνιας ορμονικής διαταραχής, με αποτέλεσμα να έχει ανάγκη πολυέξοδης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Έκανε για τον σκοπό αυτό χρήση της ασφάλισης του Ι.Κ.Α. από τη μητέρα της, η οποία όμως διεκόπη στα 24 της χρόνια. Έτσι κατά τα τελευταία δύο χρόνια και ενώ η υγεία της βαίνει διαρκώς επιδεινούμενη, η οικογένειά της-με πενιχρό εισόδημα-είναι αναγκασμένη να καλύπτει πάγια έξοδα νοσηλείας μεγαλύτερα από 3.500 ευρώ σε μηνιαία βάση.
Το Κίνημά μας ήρθε σε επαφή με την οικογένεια της άτυχης κοπέλας και ο Συναγωνιστής Ματθαιόπουλος κατέθεσε την υπ΄ αριθμόν 10159-24/04/2013 ερώτηση με την οποία έθεσε προ των ευθυνών του το Υπουργείο Υγείας, απαιτώντας την άμεση επίλυση του προβλήματος της νεαρής κοπέλας. Μπροστά στο φάσμα μίας ακόμη αποκάλυψης της εγκληματικής αδιαφορίας του κράτους για τους πολίτες του, δύο μόλις μέρες αργότερα η ασφάλιση της νεαρής κοπέλας ανανεώθηκε για 10 μήνες, μέχρι την 28η Φεβρουαρίου του επόμενου έτους. Φυσικά αυτό δεν αποτελεί παρά προσωρινή λύση, καθώς θα πρέπει άμεσα να υπάρξει πρόβλεψη για μόνιμη αρωγή του κράτους τόσο στην συγκεκριμένη περίπτωση όσο και σε κάθε παρόμοια.
Με τους δωρεάν Συμβουλευτικούς Σταθμούς Υγείας και Περίθαλψης και την αιμοδοσία μόνο για Έλληνες, καθώς επίσης και με την συνεχή κοινοβουλευτική δραστηριότητα του Κινήματος, ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή κάνει πράξη τα λόγια του Αρχηγού για Αγώνα «μέσα και έξω από τη βουλή». Μέχρι την ημέρα που η Ελλάδα θα έχει ως προτεραιότητα τις υποχρεώσεις της έναντι των παιδιών της και όχι των τοκογλύφων δανειστών της.