ΕΓΚΛΗΜΑ - Η Χρυσή Αυγή μαθαίνει στα παιδιά για τους Ήρωες του 1821


"Να διαβάζεις ένα βιβλίο σε ένα παιδί, να μια όμορφη πράξη για να το κάνεις χαρούμενο. Οδήγησε το στο μονοπάτι της γνώσης, να μια υπέροχη πράξη, για να το κάνεις ελεύθερο!"
Το Σάββατο 16/03 στα γραφεία της Τ.Ο Χρυσής Αυγής Αν. Αττικής πραγματοποιήθηκε ο 2ος κύκλος μαθημάτων του προγράμματος ‘’Διάπλασις των Παίδων’’. Η προσέλευση των παιδιών με τους γονείς τους ήταν και αυτή την φορά -σε πείσμα των εμετικών νεοταξικών κονδυλοφόρων- μαζική! Η ...

παιδαγωγός του Κινήματος, ξεκινώντας με την παρουσίαση της βυζαντινής αυτοκρατορίας έως την άλωση της Πόλης το 1453, εξήγησε στα παιδιά την αναγκαιότητα σύστασης Ελληνικού Κράτους.

Προβλήθηκε βίντεο για την Ελληνική Επανάσταση και τους ‘Ηρωες του 1821 και τα παιδιά έμαθαν την σημασία των σημαιών και των λαβάρων της Επαναστάσεως, όπως και τον συσχετισμό με τα χρώματα της σημαίας της Χρυσής Αυγής. Τα παιδιά απήγγειλαν το ποίημα του Ιωάννη Πολέμη ‘’Το κρυφό Σχολειό’’, έπαιξαν το παραδοσιακό παιχνίδι των Κλεφτών, τα ‘’Σκλαβάκια’’ και τραγούδησαν τον χορό του Ζαλόγγου. Ακολούθησαν οι αγαπημένες λιχουδιές και όπως πάντα, εψάλλη ο Εθνικός Ύμνος.
Η διάθεση των παιδιών, η ανυπομονησία τους για το επόμενο μάθημα και η ψυχική τους επαφή με την παιδαγωγό του Κινήματος είναι το ηχηρότερο ράπισμα στο σάπιο εκπαιδευτικό σύστημα και στους κατά τόπους ‘’γενίτσαρους’’ δασκάλους που κρύβουν επιμελώς την ιστορική αλήθεια!