ΕΓΚΛΗΜΑ - Επίσκεψη της "Χρυσής Αυγής" στην Ένωση Τυφλών Β.Ε. και την Σχολή Τυφλών θεσσαλονίκης και ενημέρωση για τα προβλήματα που τους απασχολούν



Τα γραφεία της Ένωσης Τυφλών Βορείου Ελλάδας και τις εγκαταστάσεις της Σχολής Τυφλών Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε ο βουλευτής Α΄Θεσσαλονίκης της "Χρυσής Αυγής" Αντώνης Γρέγος την Δευτέρα 10 Αυγούστου. Ο Α. Γρέγος είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τα προβλήματα των ατόμων με τυφλότητα από τον Πρόεδρο κ. Μουζακίτη Νικόλαο και τον Γενικό Γραμματέα κ. Κουκώλη Δημήτριο και για την δεινή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι ενήλικοι τυφλοί καθώς το Προεδρικό Διάταγμα που ισχύει δεν τους επιτρέπει να εκπαιδευτούν και να διαμείνουν στις εγκαταστάσεις της Σχολής Τυφλών Θεσσαλονίκης.
Αίτημά τους δε, είναι να παραμείνει ο προνοιακός χαρακτήρας της Σχολής για όλα τα άτομα με τυφλότητα χωρίς ηλικιακούς περιορισμούς...

Ο βουλευτής τους ενημέρωσε πως θα προωθήσει το αίτημά τους στην αρμόδια επιτροπή της βουλής αλλά και πως η "Χρυσή Αυγή" θα βοηθήσει την λειτουργία και το έργο που επιτελεί ο Σύλλογος.
Να σημειωθεί πως η επίσκεψη αυτή αποτελεί ανταπόδωση αυτής που πραγματοποίησε το Προεδρείο του Συλλόγου στα Γραφεία της "Χρυσής Αυγής" στη Θεσσαλονίκη.

Ακολούθως ο βουλευτής Α. Γρέγος επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της Σχολής Τυφλών Θεσσαλονίκης στην οδό Βασιλίσσης Όλγας όπου ενημερώθηκε για τις θέσεις της Διοίκησης του Ιδρύματος από την Προϊσταμένη Υπηρεσιών του Κ.Ε.Α.Τ. κυρία Γκίκα Σοφία και τον Πρόεδρο των εργαζομένων κύριο Βασιλείου Νικόλαο και ξεναγήθηκε στους χώρους του Κέντρου.
Είχε δε την ευκαιρία να συνομιλήσει με εργαζομένους και να διαπιστώσει τις δυνατότητες του Ιδρύματος να παρέχουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους τυφλούς συμπολίτες μας χωρίς περιορισμούς ηλικίας.
Τέλος, εντύπωση ιδιαίτερη έκανε σε όλους τους επισκέπτες η αθλητική δραστηριότητα και οι διακρίσεις των αθλητών με τυφλότητα των δύο αθλητικών συλλόγων που δραστηριοποιούνται στον χώρο της Σχολής.